forex trading logo

Geogebra

Το GeoGebra (σύνθεση των λέξεων geometry και algebra) αποτελεί διαδραστικό λογισμικό αναλυτικής γεωμετρίας δηλ. διαδραστικών μαθηματικών στο καρτεσιανό επίπεδο δημιουργημένο από τον αυστριακό μαθηματικό Markus Hohenwarter στο FloridaAtlanticUniversityγια εκπαιδευτικούς σκοπούς, σαν βοήθημα διδασκαλίας στα σχολεία.  Τα περισσότερα τμήματά του αποτελούν ελεύθερο λογισμικό.(κατεβάστε το Geogebra εδώ)

Είναι φυσικά ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα και μάλιστα βραβευμένο. Πρόσφατα έτυχε χορηγίας από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών, την Αυστριακή κυβέρνηση και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Γύρω από την Geogebra έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη και δραστήρια κοινότητα μαθηματικών από όλο τον κόσμο.

Το Geogebra συνδυάζει χαρακτηριστικά προγραμμάτων δυναμικής γεωμετρίας (Geometer?s Sketchpad , Cabri, Cinderella,EucliDraw, WinGeom) και προγραμμάτων γραφικών παραστάσεων (Graphmat, WinPlot). Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικού φύλλου εργασίας σε μορφή ιστοσελίδας (html). Δημιουργεί γραφικά σε γλώσσα Postcript (eps) αλλά αν τα γραφικά του εξαχθούν (με την εντολή Export) σε μορφή png μπορούν να εισαχθούν ως εικόνες σε έγγραφα του Libre/Open office και άλλων εφαρμογών. Εξίσου καλά μπορούν να εισαχθούν με Αντιγραφή-Επικόλληση.

Στο Geogebra μπορείτε να κάνετε από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα πράγματα. Ενσωματώνει Γεωμετρία, Άλγεβρα, πίνακες , γραφήματα και Λογισμό, σε ένα πακέτο , εύκολο ως προς την χρήση. Είναι τόσο πολύ αναπτυγμένο και διαδεδομένο στην εκπαιδευτική κοινότητα που υπάρχει μέχρι και εγχειρίδιο στα ελληνικά.

 

 

 


 

 

 

Ειδικότερα:

  • Γραφικά, άλγεβρα και πίνακες αναγνωρίζονται με δυναμικό τρόπο
  • Εύκολη χρήση της επιφάνειας Χρήστη, με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα
  • Εργαλεία, για την δημιουργία εργασιών εκμάθησης με δυναμικό τρόπο και εξαγωγή της εργασίας σε δυναμικές ιστοσελίδες
  • Το πρόγραμμα είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες , για να το χρησιμοποιούν εκκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο
  • Ελέυθερος ανοικτός κώδικας του λογισμικού

Οι δύο χαρακτηριστικές όψεις του GeoGebra είναι: μια έκφραση (αναπαράσταση) στο παράθυρο της άλγεβρας αντιστοιχεί σε ένα αντικείμενο στο παράθυρο της γεωμετρίας και αντίστροφα.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει κατασκευές με σημεία, διανύσματα, ευθύγραμμα τμήματα, ευθείες, κωνικές τομές καθώς επίσης χρησιμοποιώντας συναρτήσεις και στη συνέχεια να τα τροποποιήσει με ένα δυναμικό τρόπο.  

 Το λογισμικό επιτρέπει, επίσης, την απευθείας εισαγωγή εξισώσεων και συντεταγμένων. Το GeoGebraέχει τη δυνατότητα να χειρίζεται μεταβλητές για αριθμούς, διανύσματα και σημεία, να βρίσκει παραγώγους και ολοκληρώματα συναρτήσεων και να παρέχει εντολές για την εύρεση Ριζών και Ακρότατων.

 


 

 

Προσωπική γνώμη:

Κατά τη διδασκαλία εκμάθησης του λογισμικού σε μαθητές Γυμνασίου αλλά και παρουσίασης μιας ειδικής ενότητας των Μαθηματικών αυτής των κωνικών τομών στους μαθητές της Β΄ Λυκείου αλλά και κατά περιστάσεις, παρουσιάσεις σε μαθητές όλων των τάξεων διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • Ενδιαφέρον και περιέργεια για το νέο αντικείμενο από τη πλευρά των μαθητών που ως τώρα έβλεπαν τα μαθηματικά ως αλγοριθμικές διαδικασίες χωρίς υπόσταση.
  • Προθυμία από τους μαθητές για μελέτη, κατανόηση και δημιουργία μαθηματικών και γεωμετρικών εννοιών σε περιβάλλον Geogebra.
  • Η ευκολία απεικόνισης Μαθηματικών εννοιών σε Γεωμετρικές και αντίστροφα.
  • Το έργο των Εκπαιδευτικών που ασχολούνται με μαθηματικά (κι όχι μόνο) απλουστεύεται κατά πολύ.
  • Εφόσον κάποιος ασχοληθεί με το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει άπειρες εφαρμογές Μαθηματικών.

 


 

 

Λίγα λόγια για τον δημιουργό:

Ο δημιουργός του, Μάρκους Χόενβαρτερ, ξεκίνησε το πρότζεκτ το 2001 στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ, συνεχίζοντας στο Πανεπιστήμιο Φλόριντα Ατλάντικ (2006-2008), το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριδας (2008-2009) και πλέον στο Πανεπιστήμιο της Λιντς (Αυστρία) με τη βοήθεια προγραμματιστών και μεταφραστών από όλο τον κόσμο. Tο GeoGebra είναι ένα λογισμικό που τρέχει κάτω από όλες τις πλατφόρμες (Mac OS X, Windows, Linux, Solaris) είτε ως αυτόνομη εφαρμογή, είτε μέσω του φυλλομετρητή ιστού (π.χ. Firefox,Chrome ). Δεν υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις για κάθε υπολογιστή, μια και η εφαρμογή είναι γραμμένη στη γλώσσα Java που έχει αναπτύξει η Sun Microsystems (οι εφαρμογές που είναι γραμμένες σε Java μπορούν να τρέξουν σε όλους τους υπολογιστές, φτάνει να έχουν εγκατεστημένα το περιβάλλον κάτω από το οποίο δουλεύουν, το Java Runtime Environment).

Συνδεθείτε εδώ

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2021
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

 

Powered by Joomla!. Design by: theme joomla 2.5  Valid XHTML and CSS.